A közönséges kertész

Hortulanus vulgaris

Hortulanus vulgaris

Tollas celózia - Celosia argentea var. cristata forma plumosa

2015. július 29. - kozonsegeskertesz

...de nevezhetjük tollas kakastaréjnak is. Jelenleg nincs a boltban ez az egynyári növény, csak eszembe jutott, hogy Carl, azért tudott némi fejfájást is okozni latin nevek terén. Az isibe megengedték, hogy Celosia plumosának hívjuk. Jee. 

celosia_plumosa.jpg

Nem vagyok egy nagy rajongója az egynyári virágoknak. Szépek, változatosak, de mivel mindenhol ott vannak, ezért unalmasnak tartom őket. Tessék. Kimondtam. Ez a virág azonban, azon kevesek egyike, amit kifejezetten kedvelek. A var. rövidítés varietast, azaz változatot jelent. 

celosia-plumosa2.jpg

Trópusokól származik, obligát egynyári növény, ami annyit takar, hogy hazájában is egynyári növény. Napfény és melegigényes. Szereti a sok vizet, de az átmeneti szárazságot jól tűri. Magassága kb. 30 cm. Ellenálló fajta. Betegségek, kártevők ritkán támadják. Jó vízelvezetésű, tápdús talajba ültessük.

celosia-plumosa3.jpg

Ez pedig egy magyar nemesítés, a 'Bikavér' fajta. Ha jól emlékszem, nyert is valami "szépségversenyt", de erre a péniszem csak igen kis százalékát merem feltenni. Mondjuk az előbőrt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozonsegeskertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr277662380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása