A közönséges kertész

Hortulanus vulgaris

Hortulanus vulgaris

Kerti korallberkenye - Photinia x fraseri 'Little red robin' és 'Red robin'

2015. július 31. - kozonsegeskertesz

Tegnap épp ezt (is) gazoltam, gondoltam miért is ne legyen ma itt.

photiniafraseri5.jpg

Aranyos, pofás kis növény ez. Az ember, ha örökzöldekre gondol, általában a fenyők ugranak be, de itt egy újabb ékes példány, ami közel sem karácsonyfa.

photiniafraseri4.jpg

A latin névben szereplő "x" keresztezést jelent. Ez a fajta is több délkelet-ázsiai korallberkenyéből készült. Ültethető cserépbe, szoliternek (magányosan), de a legjobb egy mutatós sövényt kialakítani belőle.

photiniafraseri6.jpg

A 'Red robin' 2.5-3 m, a 'Little red robin' 1 m-re nő meg, vagy ahogy a Főni szokta mondani: "Minden csak metszőolló kérdése.". Lassú növekedésű, felálló ágú, sűrű lombú, örökzöld díszcserje. Új hajtásai pirosan díszlenek, április-májusban hozza fehér virágait. Napos, félárnyékos helyen nő a legszebben, közepes vízigényű, hazánkban enyhén fagyérzékeny, de ha nincs tartósan böszme hideg, akkor semmi baja nem lesz. Lisztharmat, tűzelhalás, levélfoltosság károsíthatja, tehát ezt is érdemes permetezni. 

Bónusz meglepetés: photiniafraseri7.jpg

Bizony, bizony. Magas törzsre is oltják az ügyes kertészek. Szuper.

Bónuszbónusz: 

Még, ha nem is szeretem a Foo Fighterst, de Cesenában összeálltak EZREN, hogy legyen ott koncert. Na, ezt már szeretem. Ráz a hideg rendesen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozonsegeskertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr607667430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása