A közönséges kertész

Hortulanus vulgaris

Hortulanus vulgaris

Tarkalevelű Japán fűz - Salix integra 'Hakuro-nishiki'

2015. július 27. - kozonsegeskertesz

Ha már Andor barátom kuriózumokat kért, bemutatom az első "femme fatale-omat". Szerelem. Szerelem mindenhol. Haza is vittem egyet. Nem egy mammutfenyő, de én olvadok tőle.

salix_integra_hakuro_nishiki1.jpg

Hát, baszdmeg, csodaszép. Zölden is szépek a márványozott levelei, de amikor az új, rózsaszín hajtásait hozza, az simán onán. Fűzekről még lesz szó, nemcsak azért mert bírom, hogy sárgás-pirosas vesszői vannak, hanem mert van még több fajta a boltban. Kapható bokor és magas törzsre oltott fajta.

Bokor (számomra is meglepő sövény formában - végül is miért ne?):

salix_integra_hakuro_nishiki4.jpg

Magas törzsre oltott:

salix_integra_hakuro_nishiki5.jpg

 

Kelet-Ázsiából származik, és mint a füzek általában, vízigényes, lombhullató díszcserje/fa. Napfényes, félárnyékos helyet kedvel. Nem túl kötött, tápanyagban gazdag földben érzi a legjobban magát.Kora tavasszal erősen vissza kell metszeni. Így kell szépen megkérni arra, hogy erősödjön és terebélyesedjen. Megközelítőleg 1-1,5 m széles/magas. Tetvek, gombák, atkák támadhatják, úgyhogy vegyél permetszert: Spilan, Mospilan, Decis, Karate. Meg tápoldatot is vegyél. Mondom ezt magamnak is.

I love you Hakuro-nishiki!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozonsegeskertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr497657444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása